June 30, 2017

Дана, 30. јуна 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије примио је у својој резиденцији у манастииру Успења Пресвете Богородице у Химелстиру, Његово Преосвештенство Епископа шабачког г. Лаврентија.

У срдачном разговору и сусрету,...

June 30, 2017

По благослову Његове Светости Патријарха Иринеја и уз гостопримство Његовог Преосвештенства Епископа франкфуртског и све Немачке г. Сергија, један од наших најеминентнијих црквених хорова, Прво београдско певачко друштво, је узео учешће у свечаностима у склопу Недеље и...

June 30, 2017

На Видовдан, 28. јуна 2017. године, на празник Светог великомученика кнеза Лазара и Светих мученика српских, Његово Преосвештенство Епископ бачки г. Иринеј предводио је евхаристијско сабрање у храму Срба Светитеља у Штутгарту.

Уочи празника, служено је вечерње Богослуже...

June 27, 2017

Сви мање-више знамо о чему се ради.
У име свог народа кнез Лазар је изабрао Царство Божије као царство за које ће се борити.
Српски народ је преко њега и косовских јунака изабрао нешто за шта данашњи свет нема слуха – изабрао је веру а не вечеру. 

Није се српски народ о...

June 27, 2017

Већ је прешло у својеврсну народну традицију да се у тешким временима по наш народ ствари решавају управо тог судбоносног 28.06, каткад на корист, каткад на штету нашег народа.

Видовдан је уткан у српски идентитет. Многи догађаји након косовског боја десили су се баш на...

June 27, 2017

У трећу недјељу по Педесетници, 25. јуна 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке изабрани бихаћко-петровачки г. Сергије је учинио канонску посјету парохији Светог Василија Острошког у Билефелду.

На евхаристијском сабрању, владици Сергију...

June 27, 2017

24. јуна 2017. године, свечано је прослављен празник Видовдана у парохији Светог великомученика Георгија у Оснабрику.У меморијалном храму горе поменутог Светог, Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке, изабрани бихаћко-петровачки г. Сергије, преодводи...

Please reload

ЕПИСКОП
vijest619.jpg
baner3-300x87.png
1171833_logo_hram_tv.png

СВЕТО ПИСМО СТАРОГ И НОВОГ ЗАВЕТА

АКАТИСТ СВЕТОМ НИКОЛАЈУ СРПСКОМ ЗАШТИТНИКУ ЕПАРХИЈЕ ФРАНКФУРТСКЕ И СВЕ НЕМАЧКЕ

ХРИШЋАНСКИ СВЕТ
АКТУЕЛНО
Please reload

Архива
Please reload

Neuigkeiten abonnieren

ПОРУКА

Ако ћемо да се хвалимо претцима својим, не смемо бити мањи од њих у молитви и љубави – у молитви, да би нам Бог био савезник, помоћник и заштитник; у љубави, да би нам живот био радост и снага и светлост''.

—  Свети Николај Српски 

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square