September 11, 2017

Историја часне главе Светог Јована Крститеља и Претече Господњег (било је три обретења), није једноставна,и штавише није у потпуности јасна. Италија, Француска, Сирија, Грчка, Јерменија, свака од ових земаља је рекла да су задржали праву главу Јована Крститеља.

Значење...

September 11, 2017


Eвo ја шаљем весника свога пред лицем
твојим, који ће приправити пут твој пред тобом.
И сви држаху Јована за пророка.
А кћи Иродијадина, научена од своjе матере,
рече Ироду: дај ми овде, на једноме
тањиру, главу Јована Крститеља
(Марко 1, 2; Матеј 21, 26; Матеј 14, 28...

September 11, 2017

Прва седница Епархијског управног одбора Епархије франкфуртске и све Немачке, под председништвом администратора Епархије Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, одржана је 8. септембра 2017. године у Хановеру. Епископ г. Андреј је пред почет...

September 7, 2017

У четвртак, 7. септембра 2017. године, у Владичанском двору у Химелстиру (Немачка), Његово Преосвештенство новоизабрани Епископ Епархије бихаћко – петровачке г. Сергије је предао, а Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј је примио Епархију франк...

September 5, 2017

Епископ Андреј (Ћилерџић) рођен је 21. 8. 1961. у Оснабрику (СР Немачка), као други син протојереја-ставрофора Добривоја Ћилерџића и мајке Маријане.

Основну школу и гимназију завршио је у Диселдорфу (СР Немачка), а после матуре боравио је годину дана на Светој Гори (198...

September 5, 2017

У тринаесту недељу по Педесетници, 3. септембра 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије, предводио је евхаристијско сабрање у храму Светог Саве у Берлину.

Владици Сергију су саслуживали, протопрезвитер Вељко Гачић и протонамесн...

September 5, 2017

У суботу по празнику Успења Пресвете Богородице Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке и изабрани бихаћко-петровачки г. Сергије началствовао је светом архијерејском литургијом у светоуспенском храму манастира Химелстира поводом манастирске славе.

 Вла...

Please reload

ЕПИСКОП
vijest619.jpg
baner3-300x87.png
1171833_logo_hram_tv.png

СВЕТО ПИСМО СТАРОГ И НОВОГ ЗАВЕТА

АКАТИСТ СВЕТОМ НИКОЛАЈУ СРПСКОМ ЗАШТИТНИКУ ЕПАРХИЈЕ ФРАНКФУРТСКЕ И СВЕ НЕМАЧКЕ

ХРИШЋАНСКИ СВЕТ
АКТУЕЛНО
Please reload

Архива
Please reload

Neuigkeiten abonnieren

ПОРУКА

Ако ћемо да се хвалимо претцима својим, не смемо бити мањи од њих у молитви и љубави – у молитви, да би нам Бог био савезник, помоћник и заштитник; у љубави, да би нам живот био радост и снага и светлост''.

—  Свети Николај Српски 

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square