Please reload

АКТУЕЛНО

ЕПИСКОПСКИ САВЕТ ПРАВОСЛАВНИХ У МИНХЕНУ

March 11, 2017

Од 5. до 6. марта одржано је редовно прољетно засједање Православног Епископског Савјета Немачке (OBKD) у храму Светог Јована Владимира у Минхену.

На Конференцији су учествовали: Митрополит Августинос и Епископ Вартоломеј (Цариградска Патријаршија), Митрополит Исаак (Антиохијска Патријаршија), Архиепископ Марко, Архиепископ Теофан и Епископ Агапит (Московска Патријаршија), Епископ Сергије (Српска Патријаршија), Митрополит Серафим и Епископ Софијан (Румунска Патријаршија) као и генерални секретар Православног Епископског Савјета, ипођакон Николај Тон уз учешће кординатора и рефераната из разних комисија које дјелују при Савјету.

 

У недјељу Православља, 5. марта, служена је света архијерејска литургија у храму светих новомученика Руских, којом је предстојао Архиепископ берлински германски г. Марко уз саслужење православних Епископа и свештенства чиме је отпочело заседање Православног Епископског Савјета Немачке. У вечерњим сатима, у храму Свих Светих у организацији Цариградске Патријаршије, одржана је смотра свих православних хорова у Минхену.

У понедјељак, 6. марта одржана је радна сједница у просторијама црквене општине Светог Јована Владимира при храму Српске православне Цркве, где су разматране актуелне теме из живота православне Цркве у Немачкој, као што су, православна веронаука у немачким школама као и актуелности из Епархија православних Цркава у Немачкој и др. Следеће засједање заказано је у другој половини мјесеца октобра 2017. године у Ахену.

 

Извор: Сабор, Епархија франкфуртска и све Немачке

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Folgen Sie uns!
Please reload

АРХИВА
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square