Please reload

АКТУЕЛНО

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЈЕДИНСТВО ПРАВОСЛАВНИХ НАРОДА У БЕРЛИНУ

March 28, 2017

У организацији Међународног Фонда за једниство православних народа из Москве, у периоду између 27-29. марта 2017. године, одржана је XXIII међународна конференција у Берлину, на тему:  „Вредности и интереси у пролазном свету—Хришћански приступ“.

У име Српске православне Цркве и у име Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја учешће је узео и Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије, који је поздравио све присутне и произнео своје излагање на тему, такође пожелио успјешан рад и прочитао поруку Патријарха Иринеја, који је у своме писму поручио: „Посвећеност Хришћана да ваљано учествују у проналажењу ваљаних решења, лишених лицемерних и краткорочних, приземних интереса – представља изузетан напор и изазов који је постављен пред читаво човечанство, а не подвиг „за мало стадо Христво“. Разни „изумитељи ратова“, верских сукоба и масовних сеоба народа, смишљено и не обраћају пажњу на значај истинских и непролазних вредности, нарочито у оним деловима света где Хришћани свакодневно невино губе своје драгоцене животе. Свим учесницима који ће узети активног учешћа у раду поменуте Међународне конференције, у име све пуноће Српске православне Цркве и своје лично име, желимо изобиље Божије благодати и мудрости“, истиче се у писму Патријарха Иринеја.

Учешће на овој Конфернецији узели су многи представници православних Цркава, државних институција Републике Немачке, Руске Федерације, Србије, Босне и Херцеговине, Републике Српске и др. У име Директора за односе са Црквама и вјерским заједницама у Влади Републике Србије, учешће је узео са својим излагањем г. Марко Николић, савјетник г. Милете Радојевића, директора.

 

 

 

 

Извор: Сабор, Епархија франкфуртска и све Немачке

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Folgen Sie uns!
Please reload

АРХИВА
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square