Please reload

АКТУЕЛНО

ПРАЗНИК ЦВЕТИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У КАРЛСРУЕУ

April 10, 2017

Празник пред васкршње радости, уласка Христовог у Јерусалим – Цвети, свечано је прослављен евхаристијским сабрањем у храму Преподобне Параскеве у Карлсруеу.

У предвном храму, који је довршен са украшавањем предивних ликова Светих и спреман за велико освећење на јесен ове године, сабрање евхаристије предводио је Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије, а саслуживали су му, протопрезвитер ставрофор Маринко Радмило из Нирнберга, протопрезвитер Братислав Божовић из Беблингена, протонамјесник Александар Шкорић, парох у Карлсруеу.

У својој надахнутој бесједи, владика је истакао смисао празника у коме нам Господ Исус Христос показује да са крајњим смирењем одлази драговољно да испуни вољу Очеву на страдање на Крсту. Христос Цар свих царева и Господар свих господара, улази ево, свечано у Јерусалим, гдје Га дочекује народ, који му и кличе, Осана Сину Давидовом, благословен Који долази у име Господње. Али тај исти народ за четири дана, нажалост је викао, распни Га, распни. Слаби смо, зато је Бог Јак и Силан у Ријечи својој, јер није оставио нас да пропаднемо. Зато Он Силан долази да нас ојача Собом, да нас пале подигне из пропасти и трулежи, да нас учини јачим и нетрулежним, истакао је владика Сергије.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Folgen Sie uns!
Please reload

АРХИВА
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square