Please reload

АКТУЕЛНО

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК- СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ФИЛИНГЕНУ И ОБРЕД ПРАЊА НОГУ (ВИДЕО)

April 13, 2017

На празник Великог Четвртка, 13. априла 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије, предводио је свечано евхаристијско сабрање у храму Светог Архангела Михаила у Филингену.

 

Владици Сергију су саслуживали, протопрезвитер ставрофор Борисав Симић, протопрезвитери Симон Туркић, Слободан Тијанић, Миленко Марковић, протонамјесници Славиша Спасојевић, Срђан Спасојевић, Александар Шкорић, Јован Гатарић, презвитери Александар Марковић, Милорад Маријановић и ђакон Милутин Марић.

На крају Литургије, владика је обавио обред омивања који је традиционалан у јерусалимској Патријаршији углавном, а у спомен омивања ногу које је обавио Господ наш Исус Христос.

У својој бесједи, владика је истако значај установљења евхраистије коју је Христос оставио својим учениница и цијелом роду људском да потврди своје непрестано присуство међу нама. Господ нам је доровао себе у замену за грех, крвљу својом очистио нас од прљавштине гријеха и искупио од клетве законске, који је био прикован на Крсту ради нас и нашега спасења ради, истако је владика Сергије.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Folgen Sie uns!
Please reload

АРХИВА
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square