Please reload

АКТУЕЛНО

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У НИРНБЕРГУ

April 24, 2017

У недјељу Антипасхе, 23. априла 2017. године, посвећену Светом Апостолу Томи, Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије, предводио је свечано евхаристијско сабрање у храму Светих Кирила и Методија у Нирнбергу.

Владици Сергију су саслуживали, протопрезвитер ставрофор проф. др Предраг Пузовић, декан богословског Факултета Универзитета у Београду, протопрезвитери ставрофори Николај (Румунска Патријаршија), проф. др Драгомир Сандо, Маринко Радмило и Милорад Јовановић, протопрезвитер Залтибор Којадиновић и ђакон Милутин Марић.

Протопрезвитер Златибор Којадиновић је произнео пригодну беседу у спомен празника Светог ап. Томе и част доласка учесника Симпосиона посвећеног професорки Фери од Лилиенфелда (Fairy von Lilleinfeld 1917-2009) у Ерлангену који су такође присуствовали овом литургијском сабрању. Владика Сергије је поздравио све присутне учеснике Симпосиона и госте угледне професоре Богословског Факултета у Београду, пожелевши им добродошлицу.

На повратку ка Химелстиру, владика је угостио професоре нашег Факултета из Београда у храму Васкрсења Христовог у Франкфурту и показао им храм који се увелико украшава предивним живописом.

 

 

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Folgen Sie uns!
Please reload

АРХИВА
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square