Please reload

АКТУЕЛНО

ИЗ ШТАМПЕ ЈЕ ИЗАШАО НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА "САБОР"

September 2, 2017

На духовну корист, уочи празника Успења Пресвете Богородице, из штампе је изашао нови, 5. по реду број ”Сабора”, духовно-инфорамтивног часописа Епархије франкфуртске и све Немачке. На насловној страни је лик Пресвете Богородице, о чијем празнику и њеном доприносу обожењу човека, као и православном поштовању Пресвете Богородице можете читати у рубрици-тема броја. У уводу часописа доносимо текст Св. Јована Шангајског ”Бог, браћо моја , никога не приморава.”

Одлуком Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве, дошло је до промене на трону Епархије франкфуртске и све Немачке. Досадашњи Епископ франкфуртски и све Немачке Г. Сергије прелази на дужност Епископа бихаћко-петровачког, а администратор епархије франкфуртске и све Немачке до избора новог Епископа, биће Епископ аустријско-швајцарски Г. Андреј, поводом ових одлука у уводу новог броја доносимо вам саопштење Св. Архијерејског Сабора и животопис двојице Архијереја.

У новом броју доносимо вам занимљив коментар нашег цењеног професора др. Растка Јовића, - ”Учитељ отуђености- Свето причешће”. У фељтону Срби и црква , протопрезвитер Илија Ромић говори о савремној појави ”духовника” међу православним Србима. 

Из листа Глас Цера преузет је интервју Епископа крушевачког Г. Давида, под називом „ Човек и жена су пре свега љубвена бића”. 

Због учестале појаве међу нашим народом у дијаспори тако и матици, кремирање покојника, истакнути теолог професор Георгије Мандзаридис пише о хришћанском ставу о спаљивању покојника.

Поред поменутих у новом броју ћете наћи занимљиве текстове, као што су ”Дани из живота младих руских богословаца”, путопис из Цариграда, текст о савремној дечијој болести данашњице -”Ко се с ким игра овде?!”, два текста на немачком језику, од Св. Николаја српксог и блаженопочившег архимандрита Георгија Капсаниса.

Догађаји из Епархије нашли су места у рубрици- епархијски журнал.

Епилог часописа доноси поруку блаженопочившег патријарха српског Павла свима нама.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Folgen Sie uns!
Please reload

АРХИВА
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square