Please reload

АКТУЕЛНО

ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ НАЧАЛСТВОВАО САБРАЊЕМ У ДИСЕЛДОРФУ

October 9, 2018

Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Григорије началствовао је 3. октобра 2018. године светом Литургијом у храму Светог апостола Андреја под јурисдикцијом Цариградске патријаршије у Диселдорфу. 

Саслуживали су свештеници из различитих православниx јурисдикција. Православно свештенство града Диселдорфа годинама уназад практикује да на државни празник Дан уједињења Немачке изрази и јединство православних заједничким евхаристијским сабрањем. На крају службе владика Григорије присутном народу обратио се следећим речима:

-Веома сам радостан што баш данас служим Литургију са браћом из различитих православних заједница. Веома је важно да на Дан уједињења Немачке и ми православни имамо могућност да покажемо сопствено јединство. Као што ви сви већ знате, ја сам тек од отприлике пре две недеље на служби у Немачкој. Зато желим да још једном искористим могућност да подвучем главну идеју свог службовања: Разлике у смислу посебности (специфичности) су добре, али било какве поделе међу нама не смемо допустити. Нека би нам Бог помогао да утврдимо нашу међусобну љубав и заједно служимо изградњи Цркве. Мир и благослов Божји са свима Вама.

 

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Folgen Sie uns!
Please reload

АРХИВА
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016-2018 Autor: Erzpriester S.Tijanic. Serbisch Orthodoxe Diözese von Düsseldorf und Deutschlan

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Google Square